Ovih blagdana uštedi na vremenu s pripremom slasne, sirove torte. Izmiksaj sastojke i složi je u samo pola sata. Dok se torta hladi u zamrzivaču, ruke su ti slobodne za pripremu ostalih blagdanskih delicija. ;)
Priprema
- U multipraktiku ili električnoj sjeckalici samelji bademe, dodaj kakao i agavin sirup i pomiješaj ih zajedno.
- Dobivenu smjesu utisni u kalup za tortu prekriven papirom za pečenje. Količina namirnica predviđena je za kalup promjera 26 cm, ali ako koristiš manji kalup, količinu svega smanji upola.
- U blender dodaj sve za kremu s jagodama. Izmiksaj i po potrebi dodaj malo vode dok smjesa ne bude kremasta. Kremu prelij preko kore u kalupu i nastavi s pripremom čoko kreme.
- U blender dodaj sve suhe sastojke, dodaj bademov napitak tako da pokrije indijske oraščiće. Po želji dodaj još zaslađivača (agavin ili neki drugi sirup). Miksaj malo dulje da se sve dobro usitni i poveže.
- Čoko kremu dodaj u kalup preko kreme od jagoda, izravnaj i ukrasi kakao nibsima, jagodama u prahu, cimetom u štapiću i zvjezdastim anisom. Ostavi da se hladi u zamrzivaču 3-4 sata ili preko noći u hladnjaku. Nakon toga tortu možeš čuvati u hladnjaku 7-10 dana.
Pogledaj kako smo napravili ovu finu tortu na našem Instagram Live bio&bio doživljaju!
Za podlogu:
- 2 šalice badema
- 3 žlice kakaa u prahu
- 5 žlica agavinog sirupa
Za kremu s jagodama:
- 200g kokos kreme
- 4 žlica jagoda u prahu
- korica i sok 1 organskog limuna
- malo vode
Za čoko kremu:
- 3 šalice indijskih oraščića
- 4 žlice kakaa u prahu
- 3-4 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta u prahu
- 1 žličica zimskih začina (kardamom, korica naranče, anis, vanilija)
- 2 žlice kokosovog šećera
- 2 šalice napitka od badema
Za ukrašavanje:
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar