Priprema
Priprema tjestenine:
U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Sačuvajte malo vode od kuhanja tjestenine (oko 50 ml), jer će vam trebati za umak.
Priprema povrća:
Na tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte crveni luk i pržite dok ne omekša (2-3 minute). Potom dodajte češnjak i kockice bundeve te nastavite pržiti uz povremeno miješanje oko 5 minuta, dok bundeva ne postane mekana, ali i dalje kompaktna.
Ubacite šampinjone u tavu i pirjajte još 3-4 minute, dok ne puste sokove i blago porumene.
Umak:
Dodajte Pesto Rosso i bijelo vino (ili temeljac). Dobro promiješajte da se svi okusi povežu, a umak zgusne. Ako je potrebno, dodajte nekoliko žlica vode od kuhanja tjestenine kako biste postigli željenu konzistenciju.
Ocijedite tjesteninu i ubacite je u tavu s umakom. Dobro promiješajte kako bi se pesto i povrće ravnomjerno rasporedili. Po želji, umiješajte i nekoliko listova rikole ili blitve da omekšaju u toplom umaku.
Poslužite odmah uz prehrambeni kvasac i tostirane bademe za dodatnu hrskavost. Po želji, dodajte još malo svježeg bosiljka za dekoraciju.
- 250 g tjestenine
- 3 žlice Pesto Rosso
- 1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- 150 g kockica tikve
- 100 g šampinjona, narezanih na tanke ploške
- 50 g rikole ili blitve (po želji)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 ml bijelog vina ili temeljca (za dodatnu aromu)
- Sol i papar
- 20 g prehrambeni kvasac
- Šaka tostiranih badema za posipanje (po želji)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar