Ova alga raste na morskim dubinama Galicije poput gigantskog lista hrasta i može doseći duljinu od čak 1,5 m. Bogata je kalcijem, jodom, proteinima i vlaknima. Tamno zelene je boje i blagog morskog okusa. Njena primjena je vrlo raznolika.
Može se koristiti u juhama, povrću i riži, a konzumira se sirova, pečena ili kuhana. Najbolje ju je kuhati s laganim začinima kako bi se otkrila njena karakteristična osobina. Najčešći način kuhanja Wakame alge je u miso juhi, ali odlična je i uz povrće kuhano na pari, salate i mnoga druga jela.
Wakame je najbolje nakon namakanja u vodi dodati jelima pri kraju i ne kuhati ih predugo kako bi zadržale lijepu zelenu boju i okus. Kao dodatak salatama koristite sirovu wakame algu, prethodno namočenu 15 minuta u vodi. Ako je kuhate s rižom, juhom ili krumpirom kuhajte 20 minuta. Možete je kuhati na pari s povrćem ili dinstati s lukom i povrćem.
- Organski
- Pogodno za vegane
- Kompostablino pakiranje
Podaci o proizvodima na web shopu su informativnog karaktera i trudimo se ažurirati ih u skladu s promjenama od strane proizvođača. Zbog mogućih odstupanja molimo vas da prije uporabe proizvoda pročitate točne informacije na samom proizvodu. Za sva dodatna pitanja obratite nam se s povjerenjem na [email protected].
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
50g Wakame alge Morske alge 32147
bioklub
Aplikacija za članove bio&bio programa vjernosti pojednostavljuje svakodnevicu, ekološki je savjesna, informativna, pregledna i praktična, a tu su i posebne pogodnosti za članove.