Krem juha od crvene leće - bio recepti - bio&bio
- -
PRIPREMA
Jadranka Boban Pejić
Vodeća hrvatska stručnjakinja za prirodnu prehranu
28. SIJEČNJA 2013.
KREM JUHA OD CRVENE LEĆE

Volimo sezonu juha i variva jer nas zimi najbolje krijepe i najbrže daju potrebnu energiju.  Ova je krem juha vrlo jednostavna za pripremu i djeca je posebno vole!  Za malo jače zagrijavanje organizma pokušajte juhi prije konzumacije dodati  par kapi svježeg soka od đumbira (ili malo praha). 

Pirjate luk i češnjak na maslinovom ulju. Dodajte sol i bundevu te nakon njih leću i temeljac. Na laganoj vatri kuhajte 15 min. Mikserom usitnite sve sastojke u kremastu juhu te na kraju dodajte limunov sok. Poslužite s krutonima kruha.

Izvor: Iz riznice Makronovinih recepata

VEZANI PROIZVODI

CRVENA LEĆA 500g
CIJENA 19,25 kn

HIMALAJSKA SOL SITNA 500g
CIJENA 21,90 kn

ZAČIN ZA JUHE I UMAKE 200g
CIJENA 39,90 kn

MASLINOVO ULJE Finca 500ml
-22%
CIJENA 65,89 kn


comments powered by Disqus
Vrijeme pripreme:
40min
Složenost:
jednostavna priprema

SASTOJCI

1 luk
1 šalica bundeve
2 režnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
½ žličice soli
1 šalica crvene leće
5 šalica temeljca od povrća
1 žlica limunovog soka