Seitan marinirajte najmanje 1 sat. Wok zagrijte, ulijte ulje pa ispržite tjesteninu. Kad je gotova, prebacite je na tanjur s papirnatim ubrusom i držite na toplom.
Na preostalom ulju u woku ispržite kockice seitana prethodno uvaljanog u brašno i prebacite na papirnati ubrus. U woku, na malo masnoće prijajte češnjak i đumbir dok ne požute.
Dodajte luk, mrkvu, mladi luk i papriku te klice mungo graha, pomiješajte i prijajte 3 minta na jakoj vatri. Dodajte poprženi seitan i dimljeni tofu, kuhajte još 1 minutu.
Aru prah razmutite u malo hladnog temeljca i umiješajte povrće u woku. Dodajte preostali sojin umak pažljivo miješajući još kratko dok sve ne zgusne. Poslužite s tjesteninom.
Ovaj je recept preuzet iz kuharice WOK Tončike Cukrov, u izdanju Planetopije.
150 g rižine tjestenine
250g seitana, narezanog na kockice i mariniranog
¼ šalice dimljenog tofua
1 srednje veliki smeđi luk, narezan na kockice
½ žličice češnjaka, sitno sjeckanog
1 srednje velika mrkva, narezana na rombove
1 crvena paprika, narezana na kockice
1 šalica klica mungo graha
4 mlada luka, dijagonalno narezana
2 žličice svježeg đumbira, sitno nasjeckanog
1 žlica aru praha
½ šalice suncokretovog ulja
1 žlica sojinog umaka
1 šalica temeljca
Marinada:
1 žlica misa
muškatni oraščić, po želji
½ žlice rižinog octa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar