Evo super ideje što učiniti s viškom palente i kako je pretvoriti u ukusno tijesto za pizzu ili pogaču na koju možete posložiti sve fino što vam padne na pamet.
Svaka čast ako ste super vješti u pravilnoj procjeni količine žitarica, no ipak se većini događa da nam ostane žitarica „viška“. U ovom slučaju imamo ideju za što s kuhanom kukuruznom krupicom.
Umijesiti sastojke bez dodavanja tekućine. Izvaljati smjesu u okruglu formu debljine do 1 cm. Zamotati u foliju, zagladiti krajeve kruga i ostaviti da odstoji pola sata. Zobene pahuljice i lanene sjemenke učine dobar dio posla u povezivanju smjese. Oblikovano tijesto ispeći s obje strane na zamašćenoj tavi s malo ulja za pečenje. Kurkuma pri pečenju razvije puni intenzitet svoje boje pa se ova pogača sjajno sljubljuje bojama i okusom poslužena uz punjenu papriku, jela od kiselog zelja ili avokado namaze.
Naravno, za klince je ovo dobra baza za zdraviju "pizzu" (bez brašna!) uz dodatak ketchupa, veganskih proizvoda kao što je primjerice dimljeni tofu kao i začini po želji.
2 šalice kuhane kukuruzne krupice
1/2 šalice zobenih pahuljica
1 žlica lanenih sjemenki
1 žlica suncokretovih sjemenki
1/2 žličice praha kurkume
Himalajska sol
Mljeveni papar
Sušeni ružmarin
Ulje za pečenje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar