Datum objave:
29.01.2015
Umak od cikle ima jaku boju i dobro se kombinira s tjesteninom ili kao preljev za povrće, smeđu rižu ili druge žitarice.
U lonac dodajte 2 žlice vode i luk pa na srednje jakoj vatri pirjajte 3 minute. Dodajte narezanu ciklu pa nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte preostalu vodu pa kuhajte dok cikla ne omekša. Dodajte sol i umeboshi začin pa pomiješajte. Ugasite vatru i ostavite da stoji 1 minutu pa izmiksajte u blenderu. Provjerite okus i ako je umak gorak, po potrebi dodajte javorovog sirupa i ponovno sve izmiksajte.
- ½ srednje velike glavice luka nasjeckane
- 2 žlice izvorske vode
- 1 cikla, narezana
- ¼ žličice morske soli
- 1 žlica umeboshi začina
- javorov sirup, po želji
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!