Kategorije
Početna Recepti Umak od cikle
Mayumi Nishimura, makrobiotički stručnjak

Umak od cikle

Ukusan recept za umak japanske makrobiotičke majstorice koja je 7 godina bila Madonnina osobna kuharica. 

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 29.01.2015

Umak od cikle ima jaku boju i dobro se kombinira s tjesteninom ili kao preljev za povrće, smeđu rižu ili druge žitarice. 

U lonac dodajte 2 žlice vode i luk pa na srednje jakoj vatri pirjajte 3 minute. Dodajte narezanu ciklu pa nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte preostalu vodu pa kuhajte dok cikla ne omekša. Dodajte sol i umeboshi začin pa pomiješajte. Ugasite vatru i ostavite da stoji 1 minutu pa izmiksajte u blenderu. Provjerite okus i ako je umak gorak, po potrebi dodajte javorovog sirupa i ponovno sve izmiksajte.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • ½ srednje velike glavice luka nasjeckane
  • 2 žlice izvorske vode
  • 1 cikla, narezana
  • ¼ žličice morske soli
  • 1 žlica umeboshi začina
  • javorov sirup, po želji

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)